Een kaartje, kleine moeite, groot plezier

Ken je die uitdrukking nog: Een kaartje, kleine moeite, groot plezier. Soms is iets helemaal niet zoveel moeite maar heeft het op een ander een groot effect. Hetzelfde geldt voor een persoonlijk kaartje. Stuur eens een handgeschreven kaart naar de ene vriendin die net een nieuwe baan heeft en wens haar succes of naar je tante die even door zware periode gaat. Je zult zien dat je er zelf ook van opknapt.  Een cadeautje geven is nog leuker dan een cadeautje ontvangen, wordt vaak gezegd.

Kaartje altijd verrassend
Verras met een persoonlijk kaartje. Er valt niet iedere dag speciaal voor jou een ‘ouderwets’ kaartje op de mat. Terwijl het eigenlijk hartstikke leuk is om een kaartje te krijgen. Koop daarom een keer een grappig kaartje, doe hem op de bus en verras iemand met een persoonlijke boodschap!

Jouw energie en moeite
Tja, zeg nou zelf, een kaart ontvangen die iemand speciaal voor jou heeft uitgezocht, dat blijft toch leuk, ongeacht je leeftijd? Een beetje persoonlijke aandacht, daar groeien we allemaal van. En dat geldt niet alleen voor de ontvangende partij. Een eigen persoonlijk kaartje  maken laat zien dat je de moeite hebt genomen om een kaartje te kopen en te versturen. Het maakt niet eens uit wat je erop zet en naar wie je de kaart stuurt. Het gaat om het idee en er is niemand die het niet leuk vindt om een kaartje te ontvangen.

Herinnering
Van de week belde mijn vriendin met een ontzettend triest verhaal en ik was zo onder de indruk. Ik wilde haar gewoon laten zien dat ik aan haar dacht en zij heeft ook facebook, twitter en whatsapp maar het is zo onpersoonlijk. Een appje stuur je enorm snel en binnen no-time is het geschiedenis. Het betekent eigenlijk niks. Een kaartje daarentegen is een tastbare herinnering. Zo worden ze vaak in de slaap- of woonkamer opgehangen. Een kaartje is dan ook waardevoller dan een mail of appje.

Kaartje bedankt in 3 talen

Zomaar
Je hebt niet een belangrijke reden nodig om iemand te verblijden met een leuk, persoonlijk kaartje. Ook als je al iets te lang niet langs je moeder bent gegaan, je beste vriendin précies over een half jaar jarig is of je collega al een maand aan het diëten is en je enorm trots op haar bent, kun je gewoon een kaartje sturen.

Een kaartje is persoonlijk
Tegenwoordig wordt alles via de app besproken, maar des te specialer is het om even met je eigen handschrift een persoonlijke boodschap over te brengen. Het betekent dat je er de tijd voor hebt genomen en je maakt het hierdoor extra persoonlijk.

Werkt goed als Goedmakertje
Ben je een keer een afspraak vergeten of heb je per ongeluk wijn over iemands kleding gemorst? Een old school kaartje biedt de oplossing. Natuurlijk maak je het liever face-to-face met elkaar goed, maar een kaartje na afloop van een ruzie of een akkefietje is altijd goed.

Kaartje terug
Persoonlijke boodschappen bij belangrijke gebeurtenissen worden ontzettend gewaardeerd. En misschien heb je nog wel de kans dat je een kaartje van deze persoon terugkrijgt. Dubbel winst!

Geschreven op: 23 oktober 2019    Geen reacties

Laat een reactie achter