Een kaartje, kleine moeite, groot plezier

Ken je die uitdrukking nog: Een kaartje, kleine moeite, groot plezier. Soms is iets helemaal niet zoveel moeite maar heeft het op een ander een groot effect. Hetzelfde geldt voor een persoonlijk kaartje. Stuur eens een handgeschreven kaart naar de ene vriendin die net een nieuwe baan heeft en wens haar succes of naar je tante die even door zware periode gaat. Je zult zien dat je er zelf ook van opknapt.  Een cadeautje geven is nog leuker dan een cadeautje ontvangen, wordt vaak gezegd.

Kaartje altijd verrassend
Verras met een persoonlijk kaartje. Er valt niet iedere dag speciaal voor jou een ‘ouderwets’ kaartje op de mat. Terwijl het eigenlijk hartstikke leuk is om een kaartje te krijgen. Koop daarom een keer een grappig kaartje, doe hem op de bus en verras iemand met een persoonlijke boodschap!

Jouw energie en moeite
Tja, zeg nou zelf, een kaart ontvangen die iemand speciaal voor jou heeft uitgezocht, dat blijft toch leuk, ongeacht je leeftijd? Een beetje persoonlijke aandacht, daar groeien we allemaal van. En dat geldt niet alleen voor de ontvangende partij. Een eigen persoonlijk kaartje  maken laat zien dat je de moeite hebt genomen om een kaartje te kopen en te versturen. Het maakt niet eens uit wat je erop zet en naar wie je de kaart stuurt. Het gaat om het idee en er is niemand die het niet leuk vindt om een kaartje te ontvangen.

Herinnering
Van de week belde mijn vriendin met een ontzettend triest verhaal en ik was zo onder de indruk. Ik wilde haar gewoon laten zien dat ik aan haar dacht en zij heeft ook facebook, twitter en whatsapp maar het is zo onpersoonlijk. Een appje stuur je enorm snel en binnen no-time is het geschiedenis. Het betekent eigenlijk niks. Een kaartje daarentegen is een tastbare herinnering. Zo worden ze vaak in de slaap- of woonkamer opgehangen. Een kaartje is dan ook waardevoller dan een mail of appje.

Kaartje bedankt in 3 talen

Zomaar
Je hebt niet een belangrijke reden nodig om iemand te verblijden met een leuk, persoonlijk kaartje. Ook als je al iets te lang niet langs je moeder bent gegaan, je beste vriendin précies over een half jaar jarig is of je collega al een maand aan het diëten is en je enorm trots op haar bent, kun je gewoon een kaartje sturen.

Een kaartje is persoonlijk
Tegenwoordig wordt alles via de app besproken, maar des te specialer is het om even met je eigen handschrift een persoonlijke boodschap over te brengen. Het betekent dat je er de tijd voor hebt genomen en je maakt het hierdoor extra persoonlijk.

Werkt goed als Goedmakertje
Ben je een keer een afspraak vergeten of heb je per ongeluk wijn over iemands kleding gemorst? Een old school kaartje biedt de oplossing. Natuurlijk maak je het liever face-to-face met elkaar goed, maar een kaartje na afloop van een ruzie of een akkefietje is altijd goed.

Kaartje terug
Persoonlijke boodschappen bij belangrijke gebeurtenissen worden ontzettend gewaardeerd. En misschien heb je nog wel de kans dat je een kaartje van deze persoon terugkrijgt. Dubbel winst!

Lees verder   Geschreven op: 23 oktober 2019    Geen reacties

Paaskaarten

Het is bijna Pasen. Door paaskaarten te versturen wens je je familie en vrienden niet alleen fijne paasdagen, je wenst ze indirect ook een fijne lente. Paaskaarten zijn erg leuk om te ontvangen. En anders dan bij kerstkaarten, gebeurt het versturen van paaskaarten nog niet op grote schaal. Des te groter is de verrassing bij de ontvanger.

Paaskaart maken

Online paas kaartje maken

Natuurlijk wil je een heel mooie Paaskaart sturen. Je kan met foto’s een prachtige paaskaart maken. Dit kan online bij veel sites. Je kan er vaak op diverse manieren Paaskaarten maken en ook in vele maten. Na het maken van je kaart kies je de ontvanger uit je eigen adresboek. De online kaartenservice zorgt voor een snelle levering. Veel plezier met het maken van je eigen unieke Paaskaart. Het leuke van op internet paaskaarten bestellen is, dat je de kaarten heel persoonlijk kunt maken.  Je kunt vaak op een bestaande kaart zelf persoonlijke tekst invoegen. Paaskaarten zelf maken en versturen is zo wel heel leuk én eenvoudig.

Tekst voor je paaskaart

Wat zet je vervolgens op je mooie paaskaart? Nou bijvoorbeeld dit:

Paaskaart tekst Gele Stippen

Gele stippen op een ei,
en een mooie strik erbij.
Ik heb een ei voor jou en een ei voor mij
welke kleur kies jij?

Paaskaart tekst Handen vouwen

Pasen is je handen vouwen
en denken dat je nu nog leeft.
Pasen is mogen vertrouwen,
dat er Iemand is die altijd om je geeft!

 

Lees verder   Geschreven op: 05 april 2012    Geen reacties

Nieuwe kaartensites

Verder willen we bij Kaartje.com iedereen nog even iedereen de beste wensen en een gezond en creatief 2011 toe wensen.

Er zijn de afgelopen tijd veel kaartensites bijgekomen. Sites voor geboortekaartjes, trouwkaarten, kerstkaarten en uitnodigingen maken.

Naar de winkel gaan, postzegel kopen en naar de brievenbus rennen met een uitnodiging of een kaartje voor een jarige vriendin of tante is dus helemaal niet meer nodig.

Je kiest op vele sites eenvoudig een afbeelding, schrijft een leuke tekst, vult adres in en klaar is je kaart.

Op deze manier worden steeds meer kerstkaarten, uitnodigingen en kaartjes verstuurd.

Lees verder   Geschreven op: 08 januari 2011    Geen reacties

Kaartjes

Kaartjes online maken en versturen wordt steeds populairder. Er zijn steeds meer sites waar je online kaartjes kunt ontwerpen en versturen. In dit artikel vind je een kort overzicht van sites waar je kaarten kunt maken en versturen.

Kaartjes maken

Voor het online maken van kaarten kun je naar heel veel sites. Er zijn sites waar je alleen fotokaarten kunt maken zoals fotokaarten-print.nl of fotokaartje.nl.

Er zijn sites waar je fotoalbums kunt maken, en die ook aanbieden kaarten te maken. Voorbeelden hiervan zijn oa Hema, Webprint en Albumprinter.

Er zijn ook sites die zowel kaartencollecties aanbieden als de mogelijkheid om fotokaarten te maken. Dit zijn de kaartenservices. Dit kan onder andere bij Kaartje2go, Greetz en Hallmark.

Kaartjes versturen

Bij de meeste kaartjes makers kun je of een set kaarten bestellen, en bij sommige kun je ook rechtstreeks kaarten versturen naar geadresseerden.

Voor het versturen van  je kaarten is het handig als een kaartensite je meerdere manieren biedt om de kaarten te versturen. Let er op of je met een excel upload kaarten kunt versturen, of dat een kaartenservice de mogelijkheid bied een adressenboekje aan te leggen.

Lees verder   Geschreven op: 10 november 2009    Geen reacties

SMS vervangt steeds vaker het kaartje

Vroeg je je al af waarom je nooit meer een vakantiekaartje krijgt? Uit onderzoek blijkt wat er aan de hand is: bijna een op de vier Nederlanders stuurt geen kaartje meer van zijn vakantieadres maar verzendt een sms’je of belt even naar het thuisfront. In totaal laat nog geen vijf procent van de Nederlanders het mobieltje thuis. De helft neemt zijn gsm mee op vakantie om zelf te kunnen bellen en ruim een derde om bereikbaar te zijn.

Het volledige artikel ‘Kaartje wordt SMS’ lees je hier.

Lees verder   Geschreven op: 12 juni 2009    Geen reacties

Tekst voor een verjaardagskaart

Hopelijk krijg je veel kadootjes
En is alles mooi versierd
En is iedereen heel blij vandaag
Omdat jij je verjaardag viert!
Gefeliciteerd

Lees verder   Geschreven op: 11 mei 2009    Geen reacties

Tekst voor een valentijnskaart

200 engeltjes…
100 zweven in de ruimte…
99 kijken vanuit de wolken op ons neer…
en het allerliefste engeltje van allemaal…
leest nu dit berichtje…

Lees verder   Geschreven op: 11 mei 2009    Geen reacties

Ansichtkaartje 83 jaar onderweg

Een Belgische soldaat stuurde in 1926 een kaartje naar zijn ouders. Hij vroeg om een extra hemd. Zijn ouders woonden in het Vlaamse dorpje Opbrakel, maar kregen de kaart nooit. Begin deze week bezorgde de postbode de kaart op het juiste adres. Daar woont nu de – inmiddels bejaarde – dochter van de soldaat: ‘Ik dacht dat de postbode een grapje maakte. Maar toen ik de kaart van dichtbij bekeek, kon ik mijn ogen niet geloven.’ Haar vader en grootouders zijn al lang geleden overleden. De Belgische Post vermoedt dat de kaart is blijven steken achter een kast. Een wereldrecord is het niet. In Groot-Brittannië werd een kaart pas na honderd jaar bezorgd.

Lees verder   Geschreven op: 11 mei 2009    Geen reacties

‘Ik krijg ook kaartjes van Prinses Margriet’

Francisca Renning (78) uit Oud-Beijerland stuurt koningshuizen en andere vips over de hele wereld kaarten. En heel vaak ontvangt ze een bedankkaartje terug! Ze heeft al een heel plakboek vol met kaarten en brieven van hoge piefen. Zo bedankten Grace Kelly en prins Rainier III van Monaco Renning voor haar felicitaties bij hun verloving. En dat is nog lang niet alles: Francisca kreeg kaarten van de Kennedy’s, van paus Johannes XXIII , van Koningin Noor, van de familie van Martin Luther King en van president Johnson van Amerika. ‘Ook prinses Margriet en haar kinderen sturen vaak wat terug’. Leuke hobby dus. Voor iedereen die dit ook leuk lijkt heeft Francisca een goede tip: ‘Schrijf gewoon de naam voor wie het is op de envelop en dat het naar het paleis moet. Blijkbaar komt het aan, anders zou ik ook niks terugkrijgen.’ (bron: AD)

Lees verder   Geschreven op: 11 mei 2009    Geen reacties

Voorbeeldteksten voor op een kaartje

Vandaag vond ik een geweldige website met een zee aan voorbeeldteksten voor op kaartjes. Op http://suriflowers.com/bedank_teksten.htm staan ontzettend veel goede voorbeelden voor je geboortekaartjes, trouwkaarten, romantische kaarten, verjaardagskaarten en ga zo maar door! Ook teksten voor trieste momenten zijn hier te vinden.

Lees verder   Geschreven op: 11 mei 2009    Geen reacties