Welke babynaam komt op je geboorte kaartje?

Het is en blijft altijd uniek: je bent zwanger,  en er is dus een baby op komst! Eén van de leukste, maar misschien ook uitdagenste taken tijdens de zwangerschap is het kiezen van dé naam. Je wilt natuurlijk die ene leuke, originele naam bedenken, die helemaal bij jullie past. En daar begint dus de zoektocht naar een mooie babynaam. Wanneer je zo ver in de zwangerschap bent dat het geslacht bepaald kan worden, kan je gericht op zoek gaan naar een geschikte naam voor het kleine wondertje. Tot die tijd kun je je heerlijk oriënteren op meisjesnamen en jongensnamen.

Dus ga je voor een trendy naam of juist een unieke naam? Kijken jullie naar een typische Nederlands naam of misschien toch iets meer exotisch of internationaal? En moet de naam een speciale achterliggende betekenis hebben of vinden jullie het vooral belangrijk dat het mooi klinkt? In het onderstaande artikel zijn talloze sites voor jongensnamen  en meisjesnamen te vinden, gesorteerd in verschillende categorieën. Ongetwijfeld staat de perfecte naam voor jullie kleintje er wel tussen!

Babynamen geboortekaartjes

Baby namen op geboortekaartjes

De mooiste jongensnamen

Bij jongensnamen is de keuze voor een korte naam is een trend die al jaren gaande is. De top tien van meest populaire jongensnamen bestaat al jaren steevast uit korte en krachtige namen. Daan, Noah en Sem sieren al jaren in de top 10.

Daarnaast worden ook internationale namen vandaag de dag steeds vaker gekozen voor de baby. Luuk, Levi, Finn en James zijn respectievelijk de nummer vier, vijf, zes en zeven in de top tien van meest populaire jongensnamen in 2020. Iets opvallends is dat hoewel internationale namen steeds vaker gekozen worden, ook de typische Nederlandse namen de laatste jaren weer in opkomst zijn.

Zo zijn namen als Arie, Berend, Guus en Lars tegenwoordig weer helemaal terug van weggeweest.

Bij de jongensnamen van babynamenoverzicht.nl vind je de mooiste jongensnamen per land geselecteerd.

Populaire meisjesnamen

Bij meisjesnamen zien we dezelfde trends in Nederland. Steeds kortere namen, en steeds vaker nieuwe namen, die nog maar relatief kort bestaan. Bij meisjes vallen de verschillen, of soms juist de overeenkomsten per land vaak op.

Populaire meisjesnamen in Amerika zijn bijvoorbeeld Sophia, Emma en Isabella. Italianen zijn ook gek op de naam Sofia, maar vinden Giula en Martina ook mooi. Australiërs waarderen namen zoals Charlotte, Ruby en Lilly. In India noemen mensen hun meisjes Saanvi, Angel en Pari.

Internationaal populaire meisjesnamen zijn Ava, Emma, Emily, Mia, Noa, Sophia of Olivia. Als je op zoek bent naar een exotische babynaam zou je voor Esra kunnen kiezen. Lees hier 10 populaire babynamen voor meisjes van over de hele wereld.

In de afgelopen paar jaar zijn korte, stoere babynamen populair geworden. Die trend zet zich door bij meisjesnamen in 2021. En het valt op dat steeds meer ouders een keuze maken voor unisexnamen. Denk aan Marijn en Nelle. Deze namen worden gezien als extra stoer. Daarnaast zijn de meeste populaire meisjesnamen vier letters lang, zoals Maan, Mila en Novi. Het lijkt erop dat deze trend voorlopig nog doorzet. Dus ook in 2021 is kort en stoer het meest geliefd voor meisjesnamen!

Babynamen per land

Ben je op zoek naar een babynaam uit een specifiek land? Dan vind je de juiste babynamen per land bij allenamenlinken.nl.

Elk land heeft wel een eigen top 3 wat betreft namen. Afgelopen jaar bestond de top 3 populairste meisjesnamen uit Emma, Julia en Mila. De populairste jongensnamen waren Noah, Sem en Liam. Maar hoe zit het met andere landen?

Baby namen in Australië

Meisjesnamen: Charlotte, Oliva, Amelia
Jongensnamen: Oliver, William, Jack

Baby namen in Duitsland

Bij onze Oosterburen, hoe dichtbij ook, zijn de top 10 namen toch altijd anders dan in Nederland

Meisjesnamen: Marie, Sophie/Sofie, Maria
Jongensnamen: Alexander, Maxamillian en Paul

Baby namen in Verenigde Staten

In Amerika is de top 10 al jaren redelijk stabiel, met kleine wisselingen. Afgelopen jaar waren het:

Meisjesnamen: Sofia, Olivia, Riley
Jongensnamen: Liam, Noah, Jackson

Geschreven op: 09 september 2021    Geen reacties

Laat een reactie achter